FlexStep

FlexStep - Χειρισμός του συστήματος

Χειρισμός του συστήματος

Για να κινείται το σύστημα ανύψωσης, το κουμπί πρέπει να κρατείται πατημένο σε ολόκληρη τη διαδρομή. Το FlexStep μπορεί να λειτουργήσει είτε με χρήση των δύο πινάκων χειρισμού που βρίσκονται στο άνω και κάτω επίπεδο, είτε με τα κουμπιά που βρίσκονται στα κιγκλιδώματα της μονάδας, είτε με χρήση ενσύρματου τηλεχειριστηρίου, ή με χρήση ασύρματου τηλεχειριστηρίου. Το ασύρματο τηλεχειριστήριο μπορεί να υποκαταστήσει πλήρως τους δύο πίνακες χειρισμού.

Χειρισμός του FlexStep από την πλατφόρμα

Ο χειρισμός του FlexStep από χρήστη που βρίσκεται πάνω στην ανυψωτική πλατφόρμα γίνεται χρησιμοποιώντας τα κουμπιά με τα βέλη ΑΝΩ και ΚΑΤΩ που βρίσκονται εγκατεστημένα στα κιγκλιδώματα.

  • Για να ανυψώσετε την πλατφόρμα, κρατήστε πατημένο το κουμπί ΑΝΩ μέχρι να σταματήσει η πλατφόρμα και να ανοίξει η πόρτα ή η φραγή ασφαλείας.
  • Για να χαμηλώσετε την πλατφόρμα, κρατήστε πατημένο το κουμπί ΚΑΤΩ μέχρι να σταματήσει η πλατφόρμα και να ανοίξει η πόρτα ή η φραγή ασφαλείας.

small-ass-black-round-alarm-1

Αυτόματη επιστροφή: Το FlexStep προγραμματίζεται ώστε να μετατρέπεται ξανά σε σκάλα και να επιστρέφει στην αρχική του θέση αυτόματα. Αυτό θα συμβαίνει αν, μετά την μετατροπή του σε πλατφόρμα, δεν έχουν ενεργοποιηθεί κουμπιά ή αισθητήρες υπερύθρων για περίπου 60 δευτερόλεπτα. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα ακουστεί ένα ηχητικό σήμα προειδοποίησης, το οποίο και θα συνεχίζεται καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και το FlexStep θα επανέλθει ως σκάλα στην αρχική του θέση. Αυτή η λειτουργία μπορεί να απενεργοποιηθεί αν ο χρήστης δεν επιθυμεί να συμβαίνει αυτόματα.

Κουμπί συναγερμού: Ο ενσωματωμένος πίνακας χειρισμού του συστήματος μπορεί να εξοπλιστεί με κουμπί συναγερμού (πρόσθετος εξοπλισμός). Πατώντας το κουμπί αυτό ενεργοποιείται μέσω ρελέ:

  • οποιοδήποτε εξωτερικό σύστημα συναγερμού (σειρήνα, φάρος κ.λ.π.)
  • σύστημα εκδοεπικοινωνίας, ώστε ο χρήστης να μπορέσει να καλέσει βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης

Η ενεργοποίηση γίνεται και στις δύο περιπτώσεις, εφ’ όσον το κουμπί κρατηθεί πατημένο για 5 δευτερόλεπτα.

panel flexstep

Κουμπί πανικού: Διακόπτει κάθε λειτουργία του συστήματος, αν παραστεί ανάγκη. Για την επαναφορά του περιστρέψτε το δεξιόστροφα.

Χειρισμός του FlexStep από το άνω επίπεδο

Για να μετατραπούν οι σκάλες σε πλατφόρμα και αυτή να έρθει στο άνω επίπεδο, απλά κρατήστε πατημένο το κουμπί στον πίνακα χειρισμού που βρίσκεται στο επίπεδο αυτό. Αρχικά θα ανυψωθεί η ράμπα στη θέση προστασίας κατά της κύλισης και οι σκάλες θα χαμηλώσουν σχηματίζοντας την πλατφόρμα στο κάτω επίπεδο. Στη συνέχεια η πλατφόρμα θα ανυψωθεί μέχρι να φτάσει στο άνω επίπεδο και η ράμπα θα επανέλθει σε οριζόντια θέση.  Οδηγήστε προσεκτικά το αμαξίδιο πάνω στην πλατφόρμα, κλειδώστε και φρενάρετε το. Κρατήστε πατημένο το κουμπί ΚΑΤΩ, μέχρι η πλατφόρμα να ολοκληρώσει την κάθοδο. Εξέλθετε προσεκτικά από την πλατφόρμα.

Χειρισμός του FlexStep από το κάτω επίπεδο

Για να μετατραπούν οι σκάλες σε πλατφόρμα και αυτή να έρθει στο κάτω επίπεδο, απλά κρατήστε πατημένο το κουμπί στον πίνακα χειρισμού που βρίσκεται στο επίπεδο αυτό. Αρχικά θα ανυψωθεί η ράμπα στη θέση προστασίας κατά της κύλισης και οι σκάλες θα χαμηλώσουν σχηματίζοντας την πλατφόρμα στο κάτω επίπεδο. Εκεί η ράμπα θα επανέλθει σε οριζόντια θέση. Οδηγήστε προσεκτικά το αμαξίδιο πάνω στην πλατφόρμα, κλειδώστε και φρενάρετε το. Κρατήστε πατημένο το κουμπί ΑΝΩ, μέχρι η πλατφόρμα να ολοκληρώσει την άνοδο. Εξέλθετε προσεκτικά από την πλατφόρμα.