EasyLift

EasyLift - Συστήματα ασφαλείας

Συστήματα ασφαλείας

Η Liftup δίνει πρώτη προτεραιότητα στην ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα προϊόντα μας περιλαμβάνουν τον καλύτερο εξοπλισμό ασφαλείας.

Φυσικά, όλα τα προϊόντα μας συμμορφώνονται με τους ισχύοντες κανονισμούς και όλα διαθέτουν σήμανση CE.

Επισκόπηση συστημάτων ασφάλειας EasyLift (αλφαβητικά)

Διακόπτης on/off: Δίνει τη δυνατότητα κεντρικής απενεργοποίησης της λειτουργίας του συστήματος για την αποφυγή ατυχημάτων και βανδαλισμών.

Εφεδρικές μπαταρίες: Το σύστημα είναι εφοδιασμένο με μπαταρίες που εξακολουθούν να παρέχουν ισχύ σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Ηχητικά σήματα: Σε κάθε κίνηση του συστήματος, ηχητικά σήματα διευκολύνουν τον χρήστη και προφυλάσσουν από ατυχήματα

Κουμπί συναγερμού: Ο ενσωματωμένος πίνακας χειρισμού του συστήματος μπορεί να εξοπλιστεί με κουμπί συναγερμού (πρόσθετος εξοπλισμός). Πατώντας το κουμπί αυτό ενεργοποιείται μέσω ρελέ:

  • οποιοδήποτε εξωτερικό σύστημα συναγερμού (σειρήνα, φάρος κ.λ.π.)
  • σύστημα εκδοεπικοινωνίας, ώστε ο χρήστης να μπορέσει να καλέσει βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης

Η ενεργοποίηση γίνεται και στις δύο περιπτώσεις, εφ’ όσον το κουμπί κρατηθεί πατημένο για 5 δευτερόλεπτα.

Κουμπί πανικού: Διακόπτει κάθε λειτουργία του συστήματος, αν παραστεί ανάγκη 

Πόρτα ή φραγή ασφαλείας: Επιλέγονται εναλλακτικά κατά περίπτωση και αποτρέπουν την πτώση από το ανώτερο επίπεδο όταν η πλατφόρμα έχει απομακρυνθεί. Υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης πόρτας ασφαλείας και στο κατώτερο επίπεδο.

Προστασία από κύλιση: Η αυτόματη ηλεκτρική ράμπα ανέρχεται και κλειδώνει κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της κίνησης της πλατφόρμας, ώστε να αποτρέπεται ο κίνδυνος κύλισης και διολίσθησης από αυτή.

Προστασία από συμπίεση: Πλάκα πίεσης βρίσκεται κάτω από την πλατφόρμα και συνδέεται με μικροδιακόπτες ασφαλείας. Αυτό εξαλείφει τον κίνδυνο να συμπιεστεί οτιδήποτε κάτω από την πλατφόρμα. Εάν ενεργοποιηθεί το σύστημα ασφαλείας αυτό κατά την κίνηση προς τα κάτω, η πλατφόρμα θα σταματήσει και θα κινηθεί περίπου 2-3 εκατοστά προς τα πάνω.

Προστασία από υπερφόρτωση: Το βάρος στην πλατφόρμα πρέπει να βρίσκεται στα όρια του επιτρεπτού και να κατανέμεται ομοιόμορφα. Σε περίπτωση υπερφόρτωσης ή ανισοκατανομής του βάρους, η πλατφόρμα σταματά. Σε αυτή την περίπτωση, μετακινήστε την πλατφόρμα στο κάτω τερματικό σημείο.