FlexStep

FlexStep - Λογισμικό προγραμματισμού 2 στάσεων

Ένα ειδικό λογισμικό που επιτρέπει σε ένα μοντέλο π.χ. 4 σκαλοπατιών να μπορεί να αποδώσει 5 σκαλοπάτια (αντίστοιχα γίνεται και στα άλλα μοντέλα). Αυτό εξοικονομεί χώρο εγκατάστασης.

Με το λογισμικό προγραμματισμού 2 στάσεων (προαιρετικό), το τελευταίο (άνω) σκαλοπάτι του FlexStep έχει κανονικά διαδρομή από την κορυφή (στάση 1) μέχρι το χαμηλότερο επίπεδο, όπου διαμορφώνεται η πλατφόρμα, ενώ στη συνέχεια η πλατφόρμα έχει διαδρομή με τερματική (άνω) στάση ένα ρίχτι* πιο επάνω (στάση 2) από την αρχική θέση του τελευταίου σκαλοπατιού. Κατά την επαναδιαμόρφωση της σκάλας, το τελευταίο σκαλοπάτι βέβαια επανέρχεται στην αρχική του θέση.

udklip-4-trins-1-stop

FlexStep με 4 σκαλοπάτια και 1 στάση: το επίπεδο του τελευταίου (άνω) σκαλοπατιού της σκάλας είναι το ίδιο με το επίπεδο της τερματικής (άνω) στάσης της πλατφόρμας ανύψωσης.

udklip-4-trins-2-stop

FlexStep 4 σκαλοπάτια και 2 στάσεις: το επίπεδο του τελευταίου (άνω) σκαλοπατιού της σκάλας είναι ένα ρίχτι* πιο κάτω από το επίπεδο της τερματικής (άνω) στάσης της πλατφόρμας ανύψωσης. Η πλατφόρμα δηλαδή τερματίζει ένα ρίχτι* πιο πάνω.

*ρίχτι = ύψος σκαλοπατιού

Σχέδιο μοντέλου FlexStep 2 στάσεων (pdf)